فیلم آزمون امواج گرانشی – چرا لایگو نوبل نگرفت؟

۰
Untitled

بسیاری خبر ادعای کشف امواج گرانشی و تثبیت تئوری انیشتین را لایق اخذ نوبل در سال ۲۰۱۶ می دانستند، مسئله ای که خیلی زود بازتاب رسانه ای گسترده ای در جهان پیدا کرد و باعث شور و هیجان زیادی در بین فیزیکدانان جوان شد، اما نکته این جا است که پیش از این قبلا خبر کشف امواج گرانشی در طریق دیگری در سال ۲۰۱۳ نیز منتشر گردیده بود که حدود یک سال پس از آن خبر آن مردود اعلام شد، جریان این واقعه در فیلمی که در زیر می آید توضیح داده شده است، شاید این تجربه باعث این شد که برخی فیزیکدانان با دید محتاطانه به این ادعا نگاه کنند، با این حال این ادعا هم مانند دیگر اخبار دنیای فیزیک دارای منتقدینی است که پرسش هایی مطرح کرده اند که به گفته ایشان پاسخی مبنی بر این پرسش ها ارائه نشده است، یکی از فیزیکدانان آلمانی درباره مکاتبات خود با مسئول پروژه لایگو به دلیل رفتاری که وی آن را از طرف مسئول پروژه لایگو توهین آمیز دانسته بود دست به جمع آوری امضا زد، دکتر Wolfgang Engelhardt ادعا کرد که پروفسور Danzmann در پاسخ به سوالات گفته است که ایشان حق پرسشگری ندارد، سرانجام این کشمکش باعث شد نامه ای سرگشاده به کمیته نوبل ارسال گردد و کمپین جمع آوری امضا طرح این پرسش ها شروع به کار کند که پیش تر نیز خبر آن را در سایت منتشر کرده بودیم و از اینجا می توانید متن فارسی نامه را بخوانید. در کنار این حاشیه، مقالاتی در نقد ادعای کشف امواج گرانشی توسط محققین دیگری منتشر شد که معتقدند ابرادات ایشان طی مکاتبات با تیم لایگو همچنان بی پاسخ مانده است، بنابراین برخی از افکار عمومی بر این عقیده اند که این دلایل باعث شد تا کمیته نوبل جایزه را به تیم لایگو اختصاص ندهد، سه نمونه از مقالات را در پایین آورده ایم:

آیا لایگو واقعا امواج گرانشی را آشکار کرد؟

لایگو نتوانسته است با تجهیزات لیزر امواج گرانشی را آشکار کند.

لایگو در رویداد برخورد سیاهچاله ها موفق به آشکارسازی امواج گرانشی نگردیده.

لازم به ذکر است مقالات فوق در ژورنال های آکادمیک مورد تایید بین المللی ولی با ضریب ارجاعات کم منتشر شده اند و نگارندگان آن ها را محققین جوان منتقد شامل می شوند که معتقدند طرفداران کشفیات لایگو دچار اشتباه شده اند، دچار قضاوت زودهنگام شده و یا به دلیل هزینه بر بودن پروژه و فشار مالی مجبور به یافتن راهی برای اثبات صحت آزمایش های خود بوده اند و در حال حاضر در پاسخ به برخی پرسش ها عاجز مانده اند ولی با تمام این اوصاف و انتقادات باید گفت که غالب فیزیکدانان برجسته همچنان بر صحت این امر صحه می گذارند و آن را دال بر تثبیت تئوری انیشتین می دانند و هر کشف یا ادعای علمی بدون مخالف یا منتقد نبوده است.

یکی از اهداف آذرخش پارسی در راستای آزاداندیشی علمی، پرهیز از تک صدا نشان دادن جریان علمی جهانی در بین فارسی زبانان و انتشار و ترجمه نگاه های انتقادی و دیدگاه های جایگزین و آلترنتیو است که در کنار جریان سیل آسای استاندارد مانند باریکه ای روان جریان دارند، این نکته حائز اهمیت است که تاریخ علم و فلسفه آموزش و پرورش اثبات کرده است که بدون مطالعه و بررسی آرای منتقدین هیچ گاه خلاقیت و جسارت علمی شکل نمی گیرد.

در انتها دانلود فیلم با موضوع مرتبط به ادعای کشف امواج گرانشی را با زیرنویس فارسی به شما پیشنهاد می کنیم، Wallace Thornhill در این فیلم سوالات و انتقادات تند و تیزی را به پروژه لایگو وارد می کند.

شما اگر به سوالات مطروحه پاسخ دارید و یا انتقادی به این منتقدین دارید با اعلام نظرات خود عنوان کنید.

لینک دانلود با زیرنویس فارسی با حجم حدودی ۵۶ مگابایت.

ترجمه و زیرنویس توسط آرمیتا حاجی زاده

An Examination of Gravitational Waves , Translator: Armita Hajizadeh

هرگونه استفاده و کپی برداری از این متن با ذکر نام “بخش فارسی پروژه آذرخش” بلامانع است

ارسال پاسخ

ایمیل شما نمایش داده نمی‌شود. موارد مورد نیاز علامتگذاری شده است *

The Thunderbolts Project

پر بیننده ها

  • mag_field_current_450x370

    میدان های الکتریکی و مغناطیسی در فضا

    ۲ توان گرانش و نیروهای الکتریکی میتوان گفت گرانش نیروی نسبتا ضعیفی است. نیروی الکتریکی کولنی بین یک پروتون و یک الکترون در حدود ۱۰ به توان ۳۹ بار قوی تر از نیروهای گرانشی بین آنهاست. چهار نیروی بنیادین در فیزیک اثرات متقابل هردو میدان گرانشی و الکترومغناطیسی به صورت نامحدودی ادامه دارد.  نیروی نسبی…

  • عضوگیری

    عضوگیری گروه آذرخش پارسی – (شهریور۹۸)

    گروه آذرخش پارسی، عضو می پذیرد انواع عضویت در آذرخش پارسی: ۱٫ عضویت ناپیوسته: ویژه دانشجویان مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد دارای مهارت لازم زبان انگلیسی هر عضو ناپیوسته طی یک بازه زمانی یک ساله در این مجموعه عضویت داشته و از کلیه امکانات لازم گروه بهره ور خواهد شد، این بازه زمانی به نوعی…

  • plasma_lab_450x303

    پلاسما

    ۳ معرفی پلاسما مسئله اینکه جهان از پلاسما تشکیل شده است برای همه شناخنه شده است. در واقع، پلاسما رایج ترین نوع ماده در جهان است. در مکان های مختلف مانند: آتش، چراغ های نئون، و رعد و برق بر روی زمین و فضای کهکشانی و بین کهکشانی یافت می شود. تنها دلیلی که ما…

گروه آذرخش پارسی

گروه تحقیقاتی بین المللی، در زمینه ترویج عمومی و یا مطالعه تخصصی مدل های نوین در علوم طبیعی
آذرخش پارسی، از اسفند ماه سال 1391 با محوریت مطالعه و بررسی مدل های نوین نجومی آغاز به کار نموده است.
www.thunderbolts.info