
همانگونه که سمینار با موضوع “Stellar and Galactic Formations in Alternative Models” توسط فرزین حسینی برای برگزاری در دانشگاه گرمیان به اطلاع عزیزان اقلیم کردستان و هم میهنان گرامی رسیده بود. ولی این امر بنا به درخواست دانشگاه شهر سلیمانیه و موافقت دانشگاه گرمیان، در سالن کنفرانس دانشکده ی علوم پایه دانشگاه سلیمانیه برگزار شد، اساتید گروه فیزیک دانشگاه سلیمانیه و دانشجویان در این سمینار شرکت داشتند. ابتدای سمینار، با معرفی کیهان شناسی پلاسما شروع شد و در مورد شکل گیری ستارگان و کهکشان ها در مدل استاندارد توضیح داده شد، سپس با توضیح مکانیزم جریان های بیرکلند، پینچ مغناطیسی (Z پینچ)، همرفت مارکلند و پلاسمای کانونی، نحوه ی شکل گیری ستارگان در مدل کیهان شناسی پلاسما شرح داده شد. با تشریح مکانیزم پلاسما کانونی و آزمایش های بوستیک، آنتونی پرات و اریک لرنر در مورد شکل گیری کهکشان های مارپیچی توضیح داده شد.
این سمینار با استقبال خیلی خوب دانشجویان و اساتید دانشکده فیزیک دانشگاه سلیمانیه روبه رو شد و درخواست برگزاری سمینار و کارگاه بیشتری از بخش فارسی شدند و چند سوال از سخنران پرسیده شد:
- آیا مدل شما یک انقلاب در علم فیزیک به وجود آورده است و قوانین قبلی فیزیک را نقض می کند؟
پاسخ: خیر، این مدل هنوز به جامعیت و کاملیت خود نرسیده اند که بتوانند مدل استاندارد را تغییر دهند و این مدل با همان قوانین الکترومغناطیس حاکم بر طبیعت جهان پیرامون را توصیف می کند و با قوانین فیزیک پدیده ها را توصیف می کند.
- مدل کیهان شناسی پلاسما نظری در مورد آغاز جهان دارد؟ حقیقتا آغاز مدل کیهان شناسی پلاسما از چه مرحله ای از کیهان است؟
پاسخ: شروع نظریه پردازی و مدل سازی کیهان شناسی پلاسما از مرحله ی تشکیل کهکشان ها به بعد است و در مورد آغاز جهان به علت اطلاعات اندک ما از آغاز کیهان فعلا نظری ندارد.
- مدل کیهان شناسی پلاسما، سیاهچاله ها را رد می کند؟
پاسخ: در کیهان شناسی پلاسما هیچ مدلی نقض نمی شود بلکه با ریاضیات و فیزیک خود (الکترومغناطیس) پدیده های مشاهده شده را توجیه می کند. کیهان شناسی پلاسما مرکز هر کهکشان را یک پلاسمای متراکم در نظر می گیرد و خصوصیات پلاسمویید را برای مقیاس کیهانی در نظر می گیرند.
در آخر با معرفی بخش فارسی پروژه ی بین المللی آذرخش و فعالیت های ترویجی و پژوهشی این بخش در ایران و معرفی رصد خانه ی SkyPi واقع در نیومکزیکو ی آمریکا که از امکانات بخش فارسی محسوب می شود، حاظرین با نحوه ی عضو شدن و انجام دادن پروژه ی یکساله در بخش فارسی آشنا شدند. اساتید مشاور بخش فارسی (دکتر یوسفی، دکتر اخلاق موید ) و همکاران ما در بخش مرکزی (Wallace Thornhill, Donald Scott, Michael Clarage, etc) معرفی شدند.
در آینده نزدیک شاهد همکاری با دانشگاه های صلاح الدین، گرمیان و سلیمانیه کردستان در راستای امور پژوهشی خواهیم بود.
مطالب مرتبط
-
۱۳۹۷-۰۶-۰۳ -
۱۳۹۷-۰۵-۱۹ گشت رصدی بارش برساوشی ابهر
-
۱۳۹۶-۰۸-۰۳ کتابچه دنباله دارهای الکتریکی
پر بیننده ها
-
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ میدان های الکتریکی و مغناطیسی در فضا
۲ توان گرانش و نیروهای الکتریکی میتوان گفت گرانش نیروی نسبتا ضعیفی است. نیروی الکتریکی کولنی بین یک پروتون و یک الکترون در حدود ۱۰ به توان ۳۹ بار قوی تر از نیروهای گرانشی بین آنهاست. چهار نیروی بنیادین در فیزیک اثرات متقابل هردو میدان گرانشی و الکترومغناطیسی به صورت نامحدودی ادامه دارد. نیروی نسبی…
-
۱۳۹۷-۰۶-۰۹ عضوگیری گروه آذرخش پارسی – (شهریور۹۷)
گروه آذرخش پارسی، عضو “ناپیوسته” می پذیرد انواع عضویت در آذرخش پارسی: ۱٫ عضویت ناپیوسته: ویژه دانشجویان مقطع کارشناسی دارای مهارت لازم زبان انگلیسی هر عضو ناپیوسته طی یک بازه زمانی یک ساله در این مجموعه عضویت داشته و از کلیه امکانات لازم گروه بهره ور خواهد شد، این بازه زمانی به نوعی فرجه آشنایی…
-
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ پلاسما
۳ معرفی پلاسما مسئله اینکه جهان از پلاسما تشکیل شده است برای همه شناخنه شده است. در واقع، پلاسما رایج ترین نوع ماده در جهان است. در مکان های مختلف مانند: آتش، چراغ های نئون، و رعد و برق بر روی زمین و فضای کهکشانی و بین کهکشانی یافت می شود. تنها دلیلی که ما…
ارسال پاسخ